Architectuur en gezondheid

Architectuur en gezondheid

Nieuws
Door: Petra Starink | 30-10-2012

Kunnen we een omgeving ontwerpen die uitnodigt tot bewegen en die een grote groep senioren in staat stelt om actief deel te nemen aan de maatschappij. Is architectuur in staat om onze gezondheid te verbeteren? Het Nederlands Architectuurinstituut onderzoekt onder de titel FIT! Architectuur & Gezondheid de relatie tussen het ontwerp van steden en gebouwen en ons welzijn. vanaf nu tot 10 december organiseert NAi Platform een reeks van presentaties, discussies en interviews.

Zo’n honderd jaar geleden voltrok zich een gezondheidsrevolutie in de architectuur. De bouw van badhuizen, sanatoria en openluchtscholen weerspiegelde het vurig verlangen om een betere en gezondere wereld te creëren. In dat utopische denken is inmiddels behoorlijk de klad gekomen. Hoewel er de laatste jaren sprake is van een herwaardering van zorgarchitectuur, is er veel meer mogelijk én ook nodig. Om onze verzorgingsstaat in stand te houden, kan het ontwerp van een ‘gezonde’ leefomgeving wel eens een sleutelrol gaan vervullen vanwege het preventieve karakter dat ervan uitgaat. Voorkomen is beter dan genezen, en veel goedkoper.

De bijeenkomsten van het programma FIT! Architectuur & Gezondheid worden gehouden in het auditorium van het NAi in Rotterdam.

Voor meer informatie en aanmelding www.nai.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.