Architectuur Film Festival Rotterdam 2009

Architectuur Film Festival Rotterdam 2009

Evenementen, Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-07-2009

Het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) betekent vier dagen, van 29 oktober tot en met 1 november, lang genieten van architectuur in de film. Hier worden ‘s werelds beste films, nieuwste documentaires en mooiste animaties met een cruciale rol voor ‘de stad’ en architectuur getoond.

Er zijn inleidingen van filmmakers en ontwerpers, debatten met experts en feestelijke wereldpremières. Het is de vijfde editie van het filmfestival.

Nooit eerder te zien
Van de 60 films die het AFFR vertoont, is het grootste deel zelden of nooit eerder te zien geweest in Nederland. Het programma is zeer gevarieerd – van docu tot tearjerker, van kort tot lang, van premièrefilm tot cultklassieker. Van films die zich afspelen tegen het spectaculaire decor van miljoenenstad Shanghai, het landschap van Ijsland, het altijd zonnige Palm Springs of van steden in nood als Havana en Asmara.

Met nieuwe biografieën van wereldberoemde architecten tot zelfbouwende creatievelingen. Maar ook een documentaire over de Vinexwijk in de Haarlemmermeer en een portret van de Kop Van Zuid horen tot het programma.

Bijzondere gasten
Filmmakers, artdirectors en architecten komen uit alle windstreken van de wereld om hun werk toe te lichten. Half augustus wordt bekend wie er aanwezig zullen zijn.

Locatie
Hoofdlocatie van het AFFR is de Rotterdamse bioscoop Cinerama. Omdat dit bijzondere gebouw genomineerd is om gesloopt te worden, brengt het AFFR de bioscoop een eerbetoon met een tentoonstelling over het gebouw, een foyertalkshow en een behind the screens-tour tijdens het festival.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.