Architectuur Film Festival Rotterdam

Architectuur Film Festival Rotterdam

Evenementen, Nieuws
Door: Petra Starink | 09-09-2013

Time Machine is het thema van het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) dat van 10 t/m 13 oktober plaatsvindt. In de zalen van de Rotterdamse bioscoop Lantaren Venster draait alles om nadenken over wat is geweest en dromen over de toekomst.

Op de poster van het filmfestival prijkt het beeld van een toneelspeelster uit een kostuumdrama, tegen een achtergrond van hijskranen en hoogbouw. Een surrealistische still uit de film Estate. Hierin wordt een groep bewoners gevolgd die aan een toneelstuk werken over hun woonwijk in Londen, die op de schop gaat. Estate is één van de films op het AFFR die zich afspelen op het moment dat de ene periode afgesloten wordt en een andere begint. Het staat symbool voor de tijd waarin we leven, een tijd die draait om transformatie.

Architectuur en de stad

Films als Unfinished Italy, Reconversão en Unfinished Spaces brengen de levenscyclus van een gebouw goed in beeld. Van net gebouwd tot onbenut of herbestemd. De  tijdmachine voert ons ook terug. De film Drop City,  neemt je mee naar de jaren zeventig, waarin hippies en dropouts hun eigen idealistische samenlevingsvorm probeerden op te zetten. Drop City was zo’n levendige experimentele nederzetting vol met koepelgebouwen à la Buckminster Fuller. In 1973 werd het verlaten en sindsdien is het een ghost town. In totaal worden op het AFFR zo’n 100 films gedraaid.. Eén ding hebben de films gemeen. Architectuur en ‘de stad’ spelen altijd een cruciale rol.

Rooftop

Het AFFR brengt niet alleen architectuur in 2D, maar laat bezoekers ook genieten van film op spectaculaire locaties. In de weken voorafgaand aan het festival zijn er rooftopscreenings. Op daken van Rotterdamse gebouwen wordt een tijdelijke bioscoop gecreëerd.

Verkoop

Kaartjes voor de film kosten € 9 (regulier) / € 7,50 (op vertoon van OV-jaarkaart, CJP of 65+pashouders) / € 25 (dagpas). De voorverkoop start op 29 september.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van LantarenVenster (010- 2772277).

Voor meer informatie kijk op www.affr.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.