Architectuur op Nationale Staalbouwdag 2016

Nieuws

Architectuur op Nationale Staalbouwdag 2016

Door: Petra Starink | 04-10-2016

De Nationale Staalbouwdag 2016 wordt gehouden op dinsdag 11 oktober in de Kromhouthal in Amsterdam. Voor architecten en liefhebbers  van architectuur valt er heel wat informatie te halen.

Architecten aan het woord

De dag begint in de Break-out zaal met het seminar Circulair ontwerpen met staal: het ontwerpen van gebouwen op basis van hergebruik van gebouwen, constructies en bouwdelen. Tijdens het seminar laten gerenommeerde architecten weten hoe zij de principes van circulair ontwerpen (analoog aan die van de circulaire economie) hebben uitgewerkt in actuele staalbouwprojecten. Aan het woord komen onder meer:

Hans Erdmann (Claessens Erdmann Architects) over het hergebruik – voor de tweede maal in successie – van een stalen terminal uit 1942 voor de Busterminal Schiphol Noord.

Joost Heijnis van architectenbureau Cepezed over de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam ontworpen volgens een circulair totaalconcept waarbij de hergebruiksmogelijkheden op elk niveau (constructie, inbouw en afbouw) worden benut.

Anton Bronsvoort van Bronsvoort Blaak Architecten over de renovatie, uitbreiding en modernisering van de Fietsfabriek uit 1912 van Koninklijke Gazelle in Dieren, met respectvolle handhaving van de authentieke staalconstructies.

Esther Stevelink van GAAGA  over de transformatie van een monumentaal fabriekscomplex in het hartje van Leiden tot Woonfabriek met 16 op maat gesneden woningen voor een collectief van bevlogen particuliere opdrachtgevers.

Bas Symons van ZJA Zwarts & Jansma Architecten over de grootschalige vernieuwbouw van ‘ons’ Thialf in Heerenveen tot duurzame en toekomstbestendige schaatstempel, met behoud van de memorabele gebouwdelen uit 1967.

Mick Eekhout & Barbara van Gelder over de circulaire aspecten van diverse referenties uit het portfolio van Octatube: van de tentconstructie van Nederland Muziekland tot en met het paviljoen voor de Floriade bij Hoofddorp en de Glazen Zaal van de Berlage Beurs in Amsterdam.Architecten kunnen de seminar-uren noteren als WAT-uren (permanente beroepseducatie in het kader van de Wet op de Architectentitel).

Winnaar Nationale Staalprijs 2016.

In het middagprogramma zijn lezingen te volgen over het ontwerp en uitvoering van de OV-terminal station Arnhem, toepassingen van Smart Industry in de staalbouw en de bekendmaking van de winnaars van de Nationale Staalprijs 2016.
Een bezoek aan de Nationale Staalbouwdag 2016 is gratis ná inschrijven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.