Architectuur op Nationale Staalbouwdag

Evenementen, Nieuws

Architectuur op Nationale Staalbouwdag

Door: Petra Starink | 17-08-2015

Op donderdag 1 oktober vindt de Nationale Staalbouwdag 2015 in de stalen Kromhouthal aan het IJ in Amsterdam plaats. Het is de dag om kennis, inzicht en inspiratie op te doen voor het ontwerpen en bouwen met staal. Op het seminar ‘Nieuwe bestemmingen’ gaan RAU Architects, architectenbureau Cepezed, Outokumpu, Curves by Kersten in op veranderende ontwerp- en bouwopgaven en de uitwerkingen daarvan in staal. Door Alex de Jong van OMA, Rob Doomen van Pieters Bouwtechniek en Arjan Geelen van Heijmans wordt het constructief ontwerp en de bouw van het Timmerhuis in Rotterdam uit de doeken gedaan.

3D-printen van staal

De Nationale Staalbouwdag 2015 biedt een gevarieerd programma waarin de laatste trends en ontwikkelingen in en voor de staalbouw ruim baan krijgen. Tijdens het plenaire congres brengt Milan Veljkovic, de nieuwe hoogleraar staal- en hybride constructies  aan de TU Delft u de state of the art in onderzoek naar staalconstructies en belicht Salomé Galjaard van Arup Amsterdam het 3D-printen van staal.

Aardbevingsproblematiek

‘Op de Schaal van Staal’ vertellen Rudi Roijakkers van ABT, Fokko Oldenhuis (Rijksuniversiteit Groningen) en Jeroen Rijnhart (EPI-kenniscentrum) over de aard, omvang en aanpak van de actuele aardbevingsproblematiek in de provincie Groningen. De mogelijke oplossingen van de problematiek, concepten en methoden voor het aardbevingsbestendig versterken van bestaande gebouwen en voor aardbevingsbestendige nieuwbouw, worden besproken tijdens het middagseminar voor constructeurs.

Kijk voor meer informatie en registreren op de website van de Nationale Staalbouwdag.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.