Architectuur tijdens Dag van de Bouw

Nieuws

Architectuur tijdens Dag van de Bouw

Door: Petra Starink | 19-05-2016

Op zaterdag 4 juni 2016 wordt voor de 11de keer de Dag van de Bouw georganiseerd. Door het hele land zijn 200 bouwlocaties open, grote en kleine bouwprojecten kunnen op die dag bezocht worden. Hier een selectie van projecten in Lisse, Arnhem, Tilburg, Groningen en Den Haag. In Den Haag is het op 4 juni tevens de Dag van de architectuur.

LAM Lisse

Op het landgoed ”Keukenhof” te Lisse wordt momenteel gebouwd aan een nieuw museum. De nieuwbouw is gesitueerd in het monumentale tuinlandschap van het kasteel. Het ontwerp is gemaakt door Korbee en Van der Kroft architecten. Het ontwerp is een hoogstandje. Grote glasgevels, bijzonder metselwerk en vele bijzondere details maken de realisatie tot een uitdaging. Ook de constructie is een grote uitdaging met hoge wanden, uitkragende vloeren en bijzondere elementen. Er zijn gedurende de dag diverse demonstraties hoe een gebouw tot stand komt en verschillende partijen zullen hun expertise tonen.

Musis Sacrum

Sinds december 2015 wordt er gewerkt aan de nieuwe concertzaal van Musis Sacrum in Arnhem.  Eind 2016 zal de nieuwe concertzaal worden opgeleverd. Architecten Van Dongen en Koschuch tekenden voor het ontwerp van het vernieuwde Musis. Het historische deel wordt middels een plint verbonden met de nieuwbouw. Het transparante ontwerp wordt gebouwd in het Musispark, waar het publiek vanuit de concertzaal zo het park in kan kijken.

Spoorzone Tilburg

De lang verbogen spoorzone in het hart van Tilburg begint steeds meer vorm te krijgen. Nu de passages onder het spoor open gaan en de horeca zijn plek heeft gekregen begint het gebied te leven. HAWEE Bouw B.V. mag daar in combinatie met Ed Bergers Architecten een steentje aan bijdragen met een drietal bijzondere projecten.

Energy Academy Europe, Groningen

De Energy Academy Europe (EAE) op de Zernike Campus Groningen, een ontwerp van Broekbakema i.s.m. pvanb architecten, wordt het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland.  EAE wordt opgeleverd in september, en nu is al veel te zien en demonstreren van de innovatieve energiemaatregelen. Bijvoorbeeld een zonneschoorsteen, een binnentuin voor klimaatbeheersing, uniek geplaatste zonnepanelen voor ruime lichtinval, opvang van regenwater, aardwarmte en –koeling en veel meer extreem duurzame energie-oplossingen, die resulteerden in het certificaat BREEAM Outstanding.

Sportcampus Zuiderpark

Op de plaats van het oude voetbalstadion van ADO Den Haag in het Zuiderpark komt een locatie voor sport, onderwijs en bewegen. Naast een breed scala aan sportfaciliteiten wordt het een centrum voor toegepaste kennis, praktijkonderzoek en sportevenementen. Het ontwerp is van FaulknersBrowns Architects uit Newcastle-upon-Tyne. Dit project doet ook mee aan de Dag van de Architectuur in Den Haag.

Dag van de architectuur Den Haag

De dag staat in het teken van bijzondere gebouwen in Den Haag.  Je kunt een rondleiding volgen door New Babylon, de Pastor van Arskerk of het vernieuwde WTC. Het volledige programma van de dag van de architectuur is hier te vinden.

Foto’s: Dag van de Bouw

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.