Architectuur tijdens Filmfestival Rotterdam

Architectuur tijdens Filmfestival Rotterdam

Evenementen, Nieuws
Door: Petra Starink | 20-01-2014

Van 22 januari t/m 2 februari wordt in Rotterdam het International Film Festival (IFFR) gehouden. De  film Sense of Architecture van regisseur Heinz Emigholz toont een reis door de moderne beschaving aan de hand van 42 architectonische projecten in voornamelijk Oostenrijk. Alle 42 projecten zijn bijna allemaal gerealiseerd door een groep jonge architecten uit Graz, maar ook elders in Oostenrijk.

Niet alleen nieuwe gebouwen, maar ook restauraties en renovaties. Regisseur Heinz Emigholz plaatst ze in een volgorde die een reis door de moderne beschaving weerspiegelt. De film opent met een klokkentoren en voert langs een peuterschool, drogist, sociale woningbouw, gevangenis, klooster, crematorium, etcetera  en tenslotte naar een columbarium. Waar mogelijk schetst Emigholz de geschiedenis van een gebouw, toont de overblijfselen van een eerdere vorm en hoe het opnieuw is vormgegeven door de architecten. Vaak laat hij eerst een gebouw in zijn meest recente vorm zien om vervolgens, beeld voor beeld, het origineel te onthullen. Een epos over verandering, over vooruitgang die wordt gedreven door de ontwikkeling van de mens.

De film Sense of Architecture  is te zien op zaterdag 25 januari om 14.00 uur in Het Nieuwe Auditorium. Kaarten voor de film zijn te reserveren via www.filmfestivalrotterdam.com

Foto: Heinz Emigholz

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.