Architectuur trekt bezoekers Rotterdam

Architectuur trekt bezoekers Rotterdam

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-12-2007

Het themajaar Rotterdam 2007 City of Architecture heeft veel extra bezoekers naar de stad getrokken. Een jaar lang bezochten Rotterdammers en Nederlandse of internationale gasten een van de vele evenementen, activiteiten en tentoonstellingen in de wereldstad. Daarmee heeft het themajaar in belangrijke mate bijgedragen aan de boven verwachting hoge groei van het aantal hotelovernachtingen in de stad, met de miljoenste overnachting van 2007 op zondag 16 december.

De speciaal voor het themajaar georganiseerde projecten zijn goed bezocht, zoals de verlichting van de Brandgrens, de eerste editie van het Wolkenkrabberweekend (16.500 bezoekers) en de stadswandeling Sites & Stories, Rotterdam in 40 gebouwen (ruim 18.500 downloads in zes maanden).

Drukbezocht
Tijdens het Architectuurjaar liet het Architectuurinstituut Rotterdam (AIR) internationale critici commentaar geven op de stad. Jonge architecten toonden hun visie op de wereldwijde verstedelijking op de derde Internationale Architectuur Biënnale. Een overzicht van Le Corbusier´s werk was met 55.000 bezoekers de drukstbezochte tentoonstelling ooit in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi).

Rotterdamse instellingen als de Euromast en de Kijkkubus geven aan beduidend meer bezoekers te hebben ontvangen door de activiteiten van Rotterdam 2007 City of Achitecture.

In de schijnwerpers
Projectleider Rotterdam 2007 Pieter Kuster: “Rotterdam 2007 City of Architecture heeft de architectuur van de stad in de schijnwerpers gezet. De vele nieuwe samenwerkingsverbanden en initiatieven spraken bij een groot publiek tot de verbeelding en we hopen dat deze in de toekomst weer nieuwe invullingen krijgen. Ook in 2008 blijft Rotterdam de architectuurstad van Nederland.”

Schijnwerpers doven
Het architectuurjaar wordt officieel afgesloten met het doven van de paarse verlichting van de Erasmusbrug tijdens de oud en nieuw viering op de Wilhelminapier. Rotterdam 2007 City of Architecture hoopt dat de dit jaar gestarte initiatieven op het gebied van architectuur ook in 2008 blijven bestaan en een nieuwe invulling krijgen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.