Architectuur van de nieuwe Toneelschuur

Architectuur van de nieuwe Toneelschuur

Nieuws
Door: Petra Starink | 02-04-2014

De Toneelschuur in Haarlem organiseert samen met het ABC Architectuurcentrum op 9 april een avond over de architectuur van de ‘nieuwe’ Toneelschuur. Het is 10 jaar geleden dat de Toneelschuur zijn intrek nam in dit vernieuwende gebouw dat ontworpen werd door striptekenaar Joost Swarte in samenwerking met Mecanoo architecten.

Waarom blijft dit theatergebouw zo bijzonder en hoe kan het dat dit gebouw nog steeds als nieuw voelt? Joost Swarte en architect Henk Döll blikken terug op de wording van het gebouw. De avond wordt geopend  door Frans Lommerse, directeur van de Toneel en Filmschuur. Moderator is Gabriël Verheggen, directeur van het ABC Architectuurcentrum Haarlem.

De Toneelschuur in Haarlem is een toonaangevend en eigentijds gebouw voor het Nederlandse toneel. In opdracht van de Toneelschuur ontwierp de  Haarlemse tekenaar en ontwerper Joost Swarte een schetsplan voor de nieuwe Toneelschuur.
Mecanoo architecten uit Delft werd gevraagd het schetsplan in nauwe samenwerking met Joost Swarte uit te werken. De bouw startte in april 2001 en in 2003 werd het gebouw geopend. Het hele seizoen 2013-2014 viert de Toneelschuur dit feit met diverse  activiteiten die de aandacht vestigen op het gebouw, de programmering en de positie in Haarlem.

De architectuuravond 10 jaar ‘nieuwe’ Toneelschuur vindt plaats op woensdag 9 april om 20.00 uur in de Toneelschuur. Kaarten voor deze avond kosten € 10,00 / 7,50 (Vrienden Toneelschuur / Vrienden ABC / Studenten) en zijn te koop via www.toneelschuur.nl of aan de kassa (dagelijks geopend van 13.30 tot 21.45 uur) 023 517 39 10.
De prijs is inclusief een kop koffie of thee in het Toneelschuur café.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.