Architectuur wandelroute binnenstad Almelo

Architectuur wandelroute binnenstad Almelo

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-05-2009

Deze week verspreidt de gemeente Almelo huis-aan-huis een architectuur-wandelroute door het centrum. De route van bijna 4 kilometer leidt wandelaars langs 38 bijzondere gebouwen die na 1900 zijn gebouwd.

De architectuur wandelroute laat Almeloƫrs met een andere bril naar de eigen binnenstad kijken. Toeristen en bezoekers kunnen tijdens de wandeling kennismaken met belangrijke beeld- en sfeerbepalende gebouwen van Almelo.

Looproute
De wandelroute is een initiatief van de Gemeente Almelo en is tot stand gekomen in samenwerking met de Woningstichtingen St. Joseph en Beter Wonen. De routekaart bestaat uit een plattegrond met looproute. Op de achterkant vindt u achtergrondinformatie over de gebouwen langs de route.

Tijdens de Almelose Boeken- en kunstmarkt op Hemelvaartdag staat op het Centrumplein een kraam met wandelroutes. Ook een aantal winkeliers helpt mee om de route onder de aandacht te brengen. Vanaf 25 mei zijn de wandelroutes onder meer gratis verkrijgbaar bij de VVV/ANWB, het Theaterhotel, de bibliotheek en het Stadhuis.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.