Architectuurapplicatie voor Hilversum

Architectuurapplicatie voor Hilversum

Nieuws
Door: Petra Starink | 03-04-2012

Hilversum is  een architectuurapplicatie rijker. De gratis 3D app voor de smartphone laat zien hoe Hilversum wordt, was of had kunnen zijn. Maar het is meer, want Hilversummers kunnen zelf hun eigen huis of dat bijzondere gebouw toevoegen. ‘Hiermee kunnen we echt de kennis over gebouwen met elkaar delen en helpen we elkaar aan het nóg completer maken van het overzicht van de Hilversumse architectuur’, aldus Leon Bobbe, directeur-bestuurder van wooncorporatie Dudok Wonen.

Gebouwen bekijken op je mobiel

Hilversum is het mediahart van Nederland, maar ook de gemeente van jonge monumenten en van architectuur. Deze drie thema’s komen nu samen. Aan de hand van afbeeldingen, tekst, audio- en beeldfragmenten en 3D-modellen is een rijke verzameling van meer dan honderd gebouwen met je mobiel te bekijken. Kijkend op je smartphone voeg je een laag over de werkelijkheid. Je kunt terug in de tijd en de loods voor stoomlocomotieven achter het station zien, of een nooit gerealiseerd plan zoals het eerste ontwerp van het raadhuis, op de plaats van het huidige museum, bewonderen.

App ontwikkeld door NAi

UAR Hilversum is een samenwerking van Museum Hilversum, Dudok Wonen, TCN Media Park, de Alliantie, Streekarchief Gooi en Vechtstreek, het Instituut voor Beeld en Geluid, Historische Kring ‘Albertus Perk’, Gemeente Hilversum, Prorail en NS Stations. De app is ontwikkeld door het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) en is te gebruiken via een IPhone 3GS of 4G, of een Android met kompas en is te downloaden via de Appstore en de Android Market.
Kijk voor meer informatie op www.uarhilversum.nl

Momenteel zijn de steden Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Den Bosch, Haarlem, Gouda, Zwolle en Hilversum in UAR opgenomen. In 2012 zullen er vele steden bijkomen waaronder Almere .
Kijk hier voor meer informatie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.