Architectuurcafé Nijmegen op locatie

Nieuws

Architectuurcafé Nijmegen op locatie

Door: Petra Starink | 04-10-2017

Het Architectuurcentrum Nijmegen wil jonge architecten de gelegenheid geven hun nieuwe projecten onder de aandacht te brengen. Dit doen zij door een architectuurcafé op locatie te organiseren. Het 2de architectuurcafé vindt plaats op 13 oktober in de aula van Aqua Viva, aan de Heyendaalseweg in Nijmegen. Dit keer presenteren architecten van Diederendirrix, EVA en Factor hun ontwerpen.

Woon-zorg gebouw

Het project Aqua Viva bestaat uit een woon-zorg gebouw in een parkachtige setting. Het woongebouw is bedoeld voor oudere paters en jezuïeten, maar er zijn ook 24 huur- en koopappartementen voor bewoners beschikbaar.

Diederendirrix Architecten

De meeste gebouwen zijn ontworpen door Diederendirrix Architecten. De Drukkerij, onderdeel van Aqua Viva is verbouwd tot eetzaal en ontworpen door het jonge architectenbureau EVA. Hier tegenover ligt de brede school Brakkenstein die eind 2017 wordt opgeleverd. Deze school, kinderopvang en BSO is zeer energiezuinig ontworpen door Factor Architecten.

EVA en Factor Architecten

De architecten van Diederendirrix, EVA en Factor geven een korte presentatie over hun ontwerp. Een betrokkene bij Aqua Viva vertelt over de bestemming en de toekomstplannen van de voormalige kloostertuin.

Adres: Aqua Viva- Heyendaalseweg 290, Nijmegen
Start 16.00 uur, inloop 15.30. Entree is gratis
Meer info op de website van Architecuurcentrum Nijmegen

Foto: Diederendirrix

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.