Architectuurcentrum Ark Fryslân is klaar

Architectuurcentrum Ark Fryslân is klaar

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-11-2008

De Ark Fryslân, een eigenzinnig vormgegeven drijvend architectuurcentrum, is klaar en zal donderdag 20 november geopend worden in Leeuwarden. Ark Fryslân heeft als missie het bevorderen van de ruimtelijke kwaliteit binnen de provincie.

Het gaat dan zowel om de architectuur van gebouwen, als om de architectuur van het landschap, van de publieke ruimte en van de beeldende kunst in het openbaar domein.

Discussie
Ark Fryslân kan overal waar dit proces gaande is aanmeren en zijn deuren wagenwijd openzetten om de discussie en keuzeprocessen te faciliteren.

Ark Fryslân richt zich op de gehele provincie en zal in ieder geval een tocht langs de Friese elf steden maken om op al deze plekken discussie over ruimtelijke ordening te initiëren.

Beroepspraktijkvorming
Het varende centrum is ontworpen door architect Gunner Daan. Onder toezicht van bouwbedrijf Friso is het gebouwd door leerlingen van ROC Friese Poort in het kader van hun beroepspraktijkvorming. Daarnaast hebben ook tien werkzoekenden van de Gemeente Leeuwarden via ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen aan het vaartuig meegebouwd.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.