Architectuurcentrum in kunsthal Amersfoort

Architectuurcentrum in kunsthal Amersfoort

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-02-2009

Het Architectuurcentrum Amersfoort krijg in mei een plek in KAdE, het nieuwe centrum voor moderne kunst en architectuur in Amersfoort. Ook het in 2007 afgebrande Armando Museum en de Rijksdienst voor Archeologie Cultuurlandschap en Monumenten (RACM) krijgen een plek in het gebouw van de Spaanse architect Juan Navarro Baldeweg.

KAdE gaat tentoonstellingen houden op het gebied van kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse cultuur. De kunsthal krijgt niet de beschikking over een eigen collectie maar is met de tentoonstellingen op het gebied van moderne kunst en architectuur naar buiten gericht. Naast de kunsthal wordt er een café en een winkel in gevestigd.

De kunsthal maakt samen met het Armando Museum en museum Flehite onderdeel uit van de Stichting Amersfoort in C.

Het gebouw wordt gerealiseerd in opdracht van de Rijksgebouwendienst. Architect Juan Navarro Baldeweg uit Madrid werkt in Nederland samen met co-architect Wim Woensdregt van A+D+P Architecten in Amsterdam. Het interieur wordt verzorgd door studio Jurgen Bey.

Situering
Een van de belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp was de vormgeving en situering van het gebouw in relatie tot de locatie aan de rand van de historische binnenstad van Amersfoort. Met een vijver voor het gebouw, een luifel en een achterover hellende glazen gevel die verspringt, heeft de architect er voor gekozen de relatie op een natuurlijke manier tot stand te brengen.

Een ander opvallend punt aan het ontwerp is het gebruik van Hollandse bouwmaterialen, zoals pannen van baksteen, veel glas en stucwerk (binnen). Onder het gebouw komt een parkeergarage waar de medewerkers hun fiets of auto kwijt kunnen.

Bron: De Stentor

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.