Architectuurdocumentaire The Human Scale

Architectuurdocumentaire The Human Scale

Nieuws
Door: Petra Starink | 07-10-2013

Op 4 november is de architectuurdocumentaire The Human Scale in de Balie in Amsterdam te zien. De film wordt uitgebracht door Filmfreak Distributie.

The Human Scale is een film van Andreas Dalsgaard. In de film komen architecten en stadsplanners vanuit de hele wereld aan het woord. De documentaire zit vol vraagtekens bij ideeen over moderniteit en onderzoekt wat er gebeurt als bij stadsplanning mensen centraal worden gesteld.Vijftig procent van de wereldbevolking leeft in en rond steden. In 2050 is dit percentage naar verwachting gestegen naar tachtig procent. Hoe kunnen we steden zo inrichten dat rekening wordt gehouden met de menselijke maat.

In de twintigste eeuw kwamen er huizen, werkplekken en wegen. Dit leidde ertoe dat modernisten gigantische systemen bouwden met hoogbouw, industrieparken en snelwegen. Door de snelle groei hebben we nu te maken met olieschaarste, klimaatveranderingen, eenzaamheid en gezondheidsproblemen. Met een explosief groeiende wereldbevolking moeten we de stedelijke capaciteit de komende dertig jaar nog eens verdubbelen. Kan een op de mens gerichte planning daarbij de oplossing zijn?

Andreas Dalsgaard is geboren in 1980 in Denemarken en studeerde af aan de National Film School van Denemarken. Met zijn debuut “Afghaanse Spieren” (2007 ) won Andreas Dalsgaard de Documentary Award op het Los Angeles International Film Festival. Een andere succesvolle  documentaire “Cities on Speed ​​- Bogotá Change” (2009) over de Colombiaanse hoofdstad Bogotá heeft sindsdien een aantal prijzen gewonnen en wordt in meer dan 20 landen uitgezonden.

Bekijk hier de video 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.