Architectuurfestival ZigZagCity

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Architectuurfestival ZigZagCity

Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-08-2023

Van 18 augustus t/m 3 september 2023 vindt ZigZagCity plaats. Tijdens dit architectuurfestival zijn er tours, workshops, presentaties en optredens in Rotterdam-Zuid. Weg van de gebaande paden laten kunstenaars, fotografen en ontwerpers de bezoekers met andere ogen naar de stad kijken.

ZigZagCity neemt bezoekers deze zomer mee op pad door Rotterdam-Zuid. Zij kunnen de route van Hof van Zuid naar station Maashaven volgen en de pop-up expo’s en kunst- en bouwwerken bekijken. Of zich laten verwonderen terwijl zijn van onbekende hoven naar bekende pleinen wandelen en de unieke verhalen over het heden, verleden en de toekomst ervaren. De route is ook te beleven tijdens een van de vele activiteiten zoals tours, optredens en ontmoetingen.

Met andere ogen naar de stad kijken

Rotterdam-Zuid staat volop in de belangstelling, nieuwe plannen worden met verleidelijke slogans aangeprezen. In de Rijn- en Maashaven komen ‘drijvende’ parken en verder laat ZigZagCity ook de minder bekende plekken zien vanuit meerdere perspectieven en disciplines zoals fotografie, vormgeving en kunst.

De route

Fotograaf Rubén Dario Kleimeer geeft in Hof van Zuid zijn kijk op de hele route van ZigZagCity, met een fotoreeks die inspeelt op de continu verandering van de stad. Verder laat beeldend kunstenaar Willem Besselink de bezoeker in het Ichthushof de onzichtbare patronen uit de directe omgeving ervaren. Studio Verter biedt met hun paviljoen op de Brede Hilledijk wisselende perspectieven op de geschiedenis van de dijk en wijk.

Aan het Afrikaanderplein brengt grafisch vormgever Cengiz Mengüç de rijkdom aan oude gevelreclames weer tot leven. Tevens zijn hier muziekoptredens en een gezellige picknick in de Botanische Tuin. Daarbijtoont architect Nadia Nena Pepels de met quotes en een lijnenspel de kracht van het ontwerp van station Maashaven.

Praktische informatie:

Locatie: Route van Hof van Zuid naar Maashaven
Startpunt: Hof van Zuid, ingang Galleria via Wilhelminaplein
Tijden: De route is dagelijks te wandelen, het paviljoen op de Brede Hilledijk is open van do t/m zo van 11:00 tot 18:00 uur.
Kosten: De route is gratis, tickets voor activiteiten via de website
ZigZagCity wordt georganiseerd door OMI en is onderdeel van de Zomer op Zuid, een initiatief van Rotterdam Festivals.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.