Architectuurhistoricus gezocht!

Evenementen, Nieuws

Architectuurhistoricus gezocht!

Door: Petra Starink | 10-08-2015

Op donderdag 1 oktober organiseert het Netwerk Architectuurhistorie & Co /VNK-sectie architectuur een netwerkmiddag. Het thema van deze dag is: Gezocht met spoed: Architectuurhistoricus m/v!

Deze studiemiddag wordt georganiseerd voor en door architectuurhistorici, die in verschillende posities aan het werk zijn. Het onderwerp is de zichtbaarheid en het belang van architectuurhistorici in de samenleving: Wat is de maatschappelijke relevantie van het vak en hoe geven de diverse sprekers hier vorm aan? Wat zijn de specifieke kwaliteiten ten opzichte van andere beroepsgroepen zoals restauratiearchitecten en bouwhistorici, en hoe ziet de toekomst er uit?

De dag begint om 13.00 uur met een inleiding van Cees van ‘t Veen, directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.  Meer informatie over het programma en aanmelden kan via cultureelerfgoed.nl.

Netwerk Architectuurhistorie

Het Netwerk wil architectuurhistorici met elkaar verbinden. Het Netwerk creëert een platform voor ontmoeting en kennisuitwisseling. Door onderling contact en debat worden architectuurhistorici zich bewuster van de taak en de rol die zij kunnen spelen binnen het veld van het cultureel erfgoed en het architectuurdebat. Ze kunnen ideeën opdoen voor onderzoek en kennis en ervaring delen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.