Architectuurkaart IJburg 2009

Architectuurkaart IJburg 2009

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-03-2009

Zaterdag 21 maart komt de nieuwe Architectuurkaart IJburg uit, een publicatie met informatie over alle gerealiseerde en geplande huizen, kunstwerken, bruggen én tips om een architectuurexcursie op IJburg compleet te maken.

Sinds 2003 maakt ARCAM jaarlijks een inventarisatie van alle gebouwen, bruggen, parken en kunstwerken op IJburg die zijn voltooid of die momenteel gestalte krijgen: van het eerste gebouw op het Haveneiland West tot de nieuwste ontwikkelingen, waaronder de vrije kavels op het Steigereiland en de bouwblokken op het Haveneiland Oost. Nieuw op de kaart zijn de waterwoningen in Waterbuurt Oost, waarvan er al een paar zijn binnengevaren.

Parken, bruggen en kunstwerken
Op de handzame kaart wordt per eiland aangegeven welke gebouwen zijn opgeleverd of in de nabije toekomst gerealiseerd zullen worden. In het register staan de architect, opdrachtgever en jaar van oplevering. Bovendien zijn parken, bruggen en kunstwerken opgenomen.

Speciale aandacht krijgen Steigereiland en Kleine Rieteiland, waarvan elke vrije kavel is ontworpen door een andere architect. Foto”s geven een beeld van hoe het er momenteel uitziet. De ontstaansgeschiedenis en het plan van IJburg is in het Nederlands en het Engels beschreven.

Eerste exemplaar
Het eerste exemplaar van de Architectuurkaart IJburg wordt op zaterdag 21 maart in Café Vrijburcht, J.O. Vaillantlaan 159 overhandigd om 11.00 uur aan Nels van Malsen. De Architectuurkaart IJburg is vanaf 21 maart voor € 3,95 te koop, onder meer bij ARCAM en op IJburg bij de Bruna.

Informatie:
Architectuurkaart IJburg
Prijs: € 3,95
ISBN: 9789076863788
Jaar van uitgave: 2009
Uitgever: ARCAM

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.