ArchitectuurNL Congres na-oorlogse wijken

ArchitectuurNL Congres na-oorlogse wijken

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-06-2008

Het vierde ArchitectuurNL Congres staat in het teken van herbestemming na-oorlogse wijken. Na de Tweede Wereldoorlog begon een nieuwe toekomst. Bij een nieuwe toekomst hoorde de Wederopbouw, waarin volkshuisvesting met nieuwe opvattingen over wonen volop aandacht kreeg.

Gedateerd
Licht, lucht en ruimte waren de basis voor gezond wonen. Lage inkomens, gebrek aan materialen en de opvatting dat de buitenruimte, de straat en het plantsoen meetelden in het woongenot, leverden grote contingenten woningen van bescheiden afmetingen op.

Die wijken uit de jaren ’50 en ’60 zijn nu gedateerd. De kleine woningen voldoen in technisch opzicht en qua plattegrond niet meer aan de huidige wooneisen. De bevolkingssamenstelling is doorgaans eenzijdig, in een te monotone omgeving.

Herstructurering
De herstructurering van na-oorlogse wijken betekent vaak een meer op de individuele lifestyle gerichte woningbouw. Verdunnen of verdichten, en de verhouding daartussen, het zijn de kernbegrippen van die herstructurering.

Dinsdag 11 november 2008 vindt het ArchitectuurNL Congres plaats in de Agora te Lelystad. Sprekers zijn onder andere; Olof van der Wal, Jurgen van der Ploeg, Bas van Vlaenderen, Anne Lacaton & Philippe Vassal, Joop Nuyens, Anita Blom en Donald Lambert.

Kijk op www.architectuur.nl/congres voor het volledige programma.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.