Architectuurplaquette voor Jobsveem Rotterdam

Architectuurplaquette voor Jobsveem Rotterdam

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-07-2008

Appartementencomplex STJOB in het voormalige pakhuis Jobsveem in Rotterdam krijgt een architectuurplaquette. Het pand is gerenoveerd naar ontwerp van Mei Architecten en stedenbouwers. Wessel de Jonge Architecten was verantwoordelijk voor het ontwerp van de restauratieonderdelen van het gebouw.

De plaquette benadrukt het historisch belang van het voormalig pakhuis Jobsveem. Het rijksmonument aan de Nieuwe Maas is omgevormd tot een wooncomplex met 109 loftappartementen.

Boek
De architectuurplaquette is een initiatief van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) om de interesse in architectuur en de betrokkenheid met de bebouwde omgeving te stimuleren. De Rotterdamse wethouder Hamit Karakus plaatst de plaquette donderdag 10 juli.

Aansluitend wordt het boek ‘Jobsveem, een gebouw in beweging’ feestelijk gepresenteerd. Deze publicatie over het gebouw en zijn omgeving in de afgelopen eeuw zal worden uitgereikt aan de nazaten van de oorspronkelijke opdrachtgever, architect en aannemer. Het boek ‘Jobsveem, een gebouw in beweging’ is samengesteld door Paul Groenendijk (teksten), Yvo Zijlstra (vormgeving), Hans Citroen en Carel van Hees (fotografie).

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.