Architectuurprijs Achterhoek wordt tweejaarlijks

Nieuws

Architectuurprijs Achterhoek wordt tweejaarlijks

Door: Petra Starink | 20-07-2016

De Architectuurprijs Achterhoek (APA) wordt een tweejaarlijkse prijs. Pas in 2017 wordt de prijs weer uitgereikt. Tot nu toe werden er door architecten ieder jaar rond de 35 projecten ingezonden, nu zijn er pas 11 aanmeldingen. Een oorzaak is de economische crisis in de bouw.

Stimulering kwaliteit van architectuur

Sinds 2000 reikt de Stichting Architectuur Prijs Achterhoek (APA) ieder jaar prijzen uit aan architecten voor het mooiste en interessantste project dat in het jaar daaraan voorafgaand is gerealiseerd.  Door het uitreiken van de vakjuryprijs en publieksprijs wil de Stichting een bijdrage leveren aan de stimulering van de kwaliteit van de architectuur en de gebouwde omgeving in de Achterhoek.

Juryvoorzitter Annemarie Jorritsma

Voor 2017 kunnen projecten meedingen die in 2015 en 2016 zijn opgeleverd. Een deskundige jury onder leiding van Annemarie Jorritsma zal de projecten beoordelen.

Winnaars voorgaande jaren

In 2015 was de juryprijs voor een bedrijfswoning in Winterswijk van Vincenth Schreurs en in 2014 ging de prijs naar Bekkering Adams architecten voor de brandweerkzazerne in Doetinchem.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.