Architectuurprijs Almere voor Courage

Nieuws

Architectuurprijs Almere voor Courage

Door: Petra Starink | 26-06-2012

Architectenbureau Courage Architecten uit Apeldoorn heeft met een ontwerp van een woning aan de Stopperknoop in Almere-Noorderplassen West tweemaal de Architectuurprijs Almere 2012 gewonnen. Vakgenoten en het publiek vonden dat dit het mooiste huis van Almere is. Het is niet eerder voorgekomen dat één ontwerp beide awards in de wacht sleept.

Eigenaar van het bureau, Lars Courage, kon nauwelijks geloven dat hij tweemaal in de prijzen was gevallen. “Dit is geweldig”, zei hij na afloop van de prijsuitreiking. “Ik was met twee projecten een van de zes genomineerden. Dat was op zich al mooi. Ik had stiekem gehoopt dat een ervan een prijs zou winnen. Dat ik met één woning beide toekenningen mee naar huis zou nemen, had ik zeker niet verwacht.”

De jury meende dat het winnende project een innovatief, kwalitatief hoogstaand geheel was, waarbij er sprake was van een ideale samenwerking tussen opdrachtgever en architect. Stoer en gedurfd qua presentatie, ondanks de bescheiden middelen.

Het Almeerse Architectuurcentrum Casla organiseert eenmaal in de twee jaar de Architectuurprijs. Dit jaar was het thema Particulier Opdrachtgeverschap. Daarbij laten particulieren samen met een architect het huis van hun dromen bouwen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.