Castellatoren wint architectuurprijs Nijmegen

Castellatoren wint architectuurprijs Nijmegen

Nieuws
Door: Petra Starink | 24-06-2013

De Architectuurprijs Nijmegen 2013 is  toegekend aan het project De Castellatoren. Het project is ontworpen door architect Ludo Grooteman van dok architecten en ontwikkeld in opdracht van Woningbouwvereniging Talis. De prijs werd vrijdag 21 juni uitgereikt.

De vakjury kende de Castellatoren de eerste prijs toe. Ze is van mening dat dit project, een zorgvuldig vormgeven, gedetailleerd en uitgevoerd woon/werkgebouw is dat in architectonisch opzicht een voorbeeldfunctie heeft. De toren bevindt zich op het voormalige Dobbelmanterrein, is sterk integraal vormgegeven en een echte eyecatcher. De jury is enthousiast over het onderhoudsarme karakter van gebouw en omgeving en over de uitstraling van de gevel door het gebruik van 3 glazen lagen om het geluid te weren. Ook aan het interieur, de wandbekleding, kleurgebruik, toepassing van zitjes en het Dobbelmanlogo op de vloer is veel zorg en aandacht besteed. De jury is van mening dat architect en opdrachtgever een icoon hebben gerealiseerd, een architectonische parel.

Ontwerpen in de nieuwe tijd

De vakjury kende twee tweede prijzen toe.  Het betreft twee projecten van particuliere opdrachtgevers die op geheel eigen wijze invulling geven aan het ontwerpen in de ‘nieuwe’ tijd; het bedrijfsgebouw van Synthon; het laboratorium FTOL aan de Microweg 22 van Broekbakema en de landschuur van boer Koekoek in de Ooijpolder van architect Wim Kol. Het project Verbouw woonhuis Twaalf Apostelenweg 3 Nijmegen van Van de Looi en Jacobs Architecten ontving een eervolle vermelding. De publieksprijs ging naar het project Hart van hatert van 24H- architecture on opdracht van Portaal Vastgoed ontwikkeling.

De  Architectuurprijs Nijmegen wordt  jaarlijks door het Architectuur centrum NIjmegen( ACN) in opdracht van de gemeente Nijmegen georganiseerd.
Voor meer informatie kijk op www.architectuurcentrumnijmegen.nl

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.