Architectuurprijs voor bibliotheek Amsterdam

Architectuurprijs voor bibliotheek Amsterdam

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-08-2009

De Amsterdamse Centrale Bibliotheek, ontworpen door architect Jo Coenen, is onderscheiden met de WAN-Award voor ‘Civic Building of the Year 2009’. De bibliotheek wordt onder meer geprezen om haar compositie “Het is eigenlijk een collectie van gebouwen, samengebracht in één gebouw, maar het functioneert tegelijkertijd wel als één gebouw”, aldus jurylid Robert Adam van Robert Adam Architects.

De WAN-Awards worden toegekend door de website www.worldarchitecturenews.com . Onder de categorie Civic Buildings vallen theaters, musea, kerken, ambassades, politie- en brandweerkazernes, gerechtsgebouwen en bibliotheken.

Architectonisch succes
De titel wordt gedeeld met het Manchester Civil Justice Centre van Denton Corker Marshall, dat wordt geprezen om haar transparante ruimte. Beide gebouwen dingen tevens mee naar de ultieme prijs “WAN-gebouw van het jaar” die later dit jaar zal worden uitgereikt.
De Centrale Bibliotheek is niet alleen architectonisch een succes, ook inhoudelijk is de bibliotheek toonaangevend in Nederland en Europa. Naast een ruim aanbod van boeken, cd’s, dvd’s en tijdschriften is er een theater, een expositieruimte, een radiostudio en een restaurant. Dit concept van een verblijfsbibliotheek, waar gebruikers iedere dag van 10.00 uur -22.00 uur terecht kunnen voor informatie en cultuur, krijgt op veel plaatsen in binnen- en buitenland navolging.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.