Architectuurprijs voor Wonen Noordwest Friesland

Architectuurprijs voor Wonen Noordwest Friesland

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-11-2008

Het kantoor van woningcorporatie Wonen Noordwest Friesland heeft zaterdag de architectuurprijs Fryslân, De Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur 2008, gewonnen. De jury was unaniem in haar oordeel om dit ontwerp in Sint Annaparochie, van GDA Architecten uit Burdaard als winnaar aan te wijzen.

Publieksprijs
‘Dit gebouw is stap voor stap naar het kleinste onderdeel gedetailleerd, tot het ontwerp als het ware in zichzelf compleet is’, aldus de jury. Het publiek sloot zich bij het oordeel van de jury aan. De publieksprijs van de Leeuwarder Courant ging dit jaar ook naar het ontwerp van het kantoor van Wonen Noordwest Friesland.

De Vredeman de Vries Prijs werd voor de vijfde keer uitgereikt. Opdrachtgever en opdrachtnemer ontvingen samen E 5.000,- en een oorkonde bij de opening van ARK, het nieuwe drijvende podium van de Stichting ARK Fryslân, gebouwd door leerlingen van de Friese Poort. ARK gaat op diverse locaties in de provincie een prominente rol spelen in de discussie over architectuur en ruimtelijke kwaliteit.

Verborgen schat
Uit het juryrapport: ‘Topper, hidden treasure, intrigerend gebouw, helemaal doorgestileerd, spannende plattegrond. Dit ontwerp refereert aan een traditie en trekt de architectuurgeschiedenis samen. Het is zowel een transparant als een gesloten gebouw dat verankerd is op de plek.’

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.