Architectuurreis Helsinki

Architectuurreis Helsinki

Nieuws
Door: Petra Starink | 26-03-2015

De schoonheid van Finse architectuur ontdekken? Dit kan tijdens een 5 daagse architectuurreis op 4 juni naar Helsinki. De reis wordt begeleid door BNI lid Drs. Jowa Kis-Jovak.

Voor Finse architecten als Alva Aalto en Eliel Saarinen is het donker en licht van het noordelijke landschap een blijvende bron van inspiratie. Zij hebben in de twintigste eeuw vooruitstrevende en experimentele architectuur op de wereldkaart gezet. Bekende gebouwen in Helsinki zijn de Finlandia Hal, het nieuwe Muziekcentrum en het Bankmuseum, naast het Kiasma Museum voor Moderne Kunst en Architectuur en het Olympisch Stadion.

Finse architectuur

Onder leiding van Drs. Jowa Kis-Jovak bekijkt u de sprankelende architectuur, de romantische houten wijk van Helsinki, het klassieke Finse Nationaal Museum en de Art Nouveau-villa van Jean Sibelius. Ook in de ruige bossen wordt u verrast door de Finse architectuur.

Drs. Jowa Imre Kis-Jovak is interieurarchitect en directeur van Architectenbureau Jowa, bekend van de vormgeving van tentoonstellingen in De Nieuwe Kerk en het Tropenmuseum in Amsterdam.

De architectuurreis vertrekt op donderdag 4 juni vanaf Schiphol Amsterdam.

Aanmelden kan via Voyage & culture

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.