Architectuurroute Eastern Docklands

Architectuurroute Eastern Docklands

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-12-2009

Het Oostelijk Havengebied, de oude haven van Amsterdam, is een smeltkroes van moderne kunst en architectuur,een gebied dat uitnodigt tot ronddwalen en ontdekken. Om dat beter te kunnen doen, heeft stadsdeel Zeeburg informatieborden geplaatst op interessante gebouwen en kunstwerken en een uitvouwplattegrond ontwikkeld. Aan de hand daarvan kunnen dagjestoeristen, kunst- en architectuurliefhebbers en buitenlandse toeristen het gebied nog beter ontdekken.

De ontdekkingstocht door het Oostelijk Havengebied leidt langs woontorens, bruggen, statige panden, parken en sculpturen. Op zes plaatsen staan borden met uitleg over het gebied en de desbetreffende wijk.
Het gaat om:
– de Oostelijke Handelskade
– de Rietlanden
Java-eiland
– KNSM-eiland
– Borneo-eiland en Sporenburg
– het Abattoir- en Veemarktterrein en Entrepot-West

Aanvullend vindt men bij elk pand of kunstwerk een informatiebord met toelichting en een verwijzing naar andere gebouwen: 30 stuks in totaal. ‘Dit is een gebied dat tot in alle hoeken en gaten de moeite van het bezoeken waard is’, zegt wethouder Jan Hoek die toerisme in zijn portefeuille heeft. ‘We denken dat de kunst- en architectuurroute die we hebben samengesteld iets toevoegt aan de toeristische beleving van Amsterdam.’

Plattegrond
De uitvouwbare plattegrond is gedrukt in een oplage van 10.000 stuks en is in ieder geval verkrijgbaar bij het stadsdeelkantoor aan de Cruquiusweg 5.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.