Architectuurweek Leiden

Nieuws

Architectuurweek Leiden

Door: Petra Starink | 21-03-2016

De 1e architectuurweek in Leiden wordt gehouden van 18 tot en met 24 april 2016. Organisator RAP Leiden onderzoekt hoe de regio Leiden wordt gevormd en wat dat betekent voor de toekomst. De week begint en eindigt met 2 deelnemers van Zomergasten. Op 18 april geeft Adriaan Geuze zijn keynote speech in bioscoop Trianon, op zondag 24 april sluit Daan Rosegaarde met een lezing af in de Stadsgehoorzaal. Op 15 verschillende locaties in de stad zijn alle onderdelen gratis te bezoeken.

Wonen, voedsel, energie

Van dinsdag tot en met zaterdag komen de thema’s vervoer, energie, wonen en voedsel in relatie tot de ruimte aan bod. Met een Stadslabsessie over bijzondere woonruimtes in Leiden, een avond over ‘De stad als Mijn’ i.s.m. de TU Delft en Closing The Loop, en een thema-avond over voedsel in samenwerking met Het Nieuwe Instituut, Northern Light en het Zoete Land. En een bijzondere avond over ontwerp oplossingen voor vluchtelingenhuisvesting i.s.m. BNA en What Design Can Do. Alle onderdelen zijn gratis te bezoeken. Wel vraagt de organisatie bezoekers zich vooraf online aan te melden via www.architectuurweekleiden.nl.

Waarom een architectuurweek Leiden

De Architectuurweek is een nieuw concept waarin grote veranderingen gekoppeld worden aan kleine lokale initiatieven om zo de bezoekers met nieuwe inzichten te belonen. De Architectuurweek wordt mogelijk gemaakt door de sponsoren van RAP Leiden: Gemeente Leiden, DUWO, Portaal en Ymere.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.