Arconiko architecten transformeert oude school

Arconiko architecten transformeert oude school

Nieuws
Door: Petra Starink | 14-10-2014

De combinatie Arcis-Arconiko architecten heeft de aanbesteding gewonnen  voor de renovatie en uitbreiding van het Rudolf Steiner College in Rotterdam. Het College verhuist nu naar de De oude Technische school aan de Tamboerstraat in Rotterdam, een klassiek schoolgebouw met hoge ruimten en royale raampartijen. Het gebouw werd al meer dan 20 jaar niet meer als school gebruikt. Het komende jaar wordt de oude school getransformeerd tot een modern schoolgebouw.

Nieuw schoolhart met entree en theater

Arcis-Arconiko willen de oude Ambachtsschool, dat bestaat uit twee evenwijdige vleugels met een totaaloppervlak van ca. 5000 m2, weer in oude glorie herstellen en de vleugels ruimtelijk verbinden door een nieuw schoolhart met entree en theater. De oude gebouwen zijn nauwelijks onderhouden en worden ingrijpend aangepakt. Omdat alle palen verrot zijn wordt de volledige fundering vernieuwd, de scheuren in de wanden worden hersteld en de vloeren geëgaliseerd. Na deze bouwkundige ingrepen kan worden begonnen met het onderhoud en inrichting van de gebouwen.

Verbetering binnenmilieu

In het ontwerp van Arcis-Arconiko is veel aandacht besteed aan energiezuinigheid en de verbetering van het binnenmilieu. Wanden, vloeren en daken worden geïsoleerd en er komt isolerend dubbelglas in plaats van het oude enkelglas. Met zonne-energie wordt elektra opgewekt en de warmte wordt uit de grond gehaald. Er wordt een digitaal energiescherm in de hal van de school opgehangen waarop opwekking en verbruik zijn af te lezen.

De hoge ruimten in het gebouw worden gebruikt voor een optimale luchtverversing zonder dat de gebruikers last van tocht hebben. Door de grote hoeveelheid daglicht wordt er minder gebruik gemaakt van kunstlicht. Het is de bedoeling dat vanaf de zomer 2015 het nieuwe Rudolf Steiner College in gebruik wordt genomen.

Beeld: Arconiko architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.