Arets ontwerpt Campus Hoogvliet in Rotterdam

Arets ontwerpt Campus Hoogvliet in Rotterdam

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-05-2009

Wiel Arets is verantwoordelijk voor het ontwerp van Campus Hoogvliet in Rotterdam, waar jongeren kunnen leren, werken en wonen. Op de campus komen drie scholen voor middelbaar en beroepsonderwijs, een sportschool, een woonhotel en andere woonvoorzieningen.

Het hele complex is vanaf 2015 te vinden bij metrostation Zalmplaat. De eerste paal gaat rond de komende jaarwisseling de grond in.

Deelnemers
Het Penta College (vmbo, 600 leerlingen) en het Einstein Lyceum (vmbo, havo, vwo, 850 leerlingen) verhuizen naar de campus ter vervanging van hun huidige gebouwen in Hoogvliet. Het ROC Zadkine start er met een mbo voor 300 leerlingen.

Sportschool De Korte wil zich er vestigen als fitnesscentrum waar scholieren werkervaring opdoen. Een nieuwe sportzaal moet sporthal Hoogvliet in Oudeland vervangen.

Er wordt een woonhotel gebouwd voor jongeren (18+, begeleid en zelfstandig wonen). De huidige flats worden gesloopt om plaats te maken voor de campus en nieuwe woningen.

Stadsvernieuwing
Campus Hoogvliet tussen het metrostation en de Lengweg maakt deel uit van de grootscheepse vernieuwing van de deelgemeente. Tot 2015 wordt een derde van de woningen vervangen door nieuwbouw. De ontwikkeling van de campus laat al een tijd op zich wachten. Speciaal adviseur Felix Rottenberg wijt dat aan bureaucratie in het onderwijs.

De voorzieningen op het onderwijscomplex moeten ook oudere Hoogvlieters trekken. Het sportcentrum krijgt bijvoorbeeld een turnzaal voor de verenigingen Tivinio en GV animo. In het restaurant bij de woonvoorziening voor de jeugd zijn bewoners uit de omgeving welkom.

Bron: AD.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.