Arie Keppler prijs 2016 van start

Nieuws

Arie Keppler prijs 2016 van start

Door: Petra Starink | 09-03-2016

Tot en met 15 mei kunnen er weer projecten worden ingediend die meedingen voor de Arie Keppler Prijs 2016. Deze prijs wordt uitgereikt aan personen of organisaties die de afgelopen twee jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van architectuur, landschap, stedenbouw en cultuurhistorie in de provincie Noord-Holland. De prijs wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd.

Ir. Arie Keppler

De Arie Keppler Prijs brengt ontwerp en beleid in de gebouwde omgeving met een voorbeeldstellende betekenis voor het voetlicht. Ir. Arie Keppler was directeur van de Amsterdamse Woningdienst, pleitbezorger voor hoogwaardige architectuur en stedenbouw en medeoprichter van MOOI Noord-Holland (voorheen WZNH) in 1916.

De prijs wordt uitgereikt in vier categorieën:
Woningbouw
Utiliteitsbouw
Stedenbouw, landschap, ruimtelijke ordening
Cultuurhistorie

Het project of concrete beleidsplan dient in de provincie Noord-Holland in de periode 2014 t/m 2016 tot stand te zijn gekomen. De uitreiking zal plaats vinden tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van MOOI Noord-Holland eind september.

Prijswinnaars

Prijswinnaars van vorige edities waren onder andere Woningen Bloesemplein in Zuidoostbeemster van office winhov, Nieuwbouw CONO Kaasmakers in Westbeemster van Bastiaan Jongerius Architecten, Zuiverend Park de Ceuvel in Amsterdam van DELVA Landscape Architects, Inverdan in Zaandam van Soeters van Eldonk architecten en landgoed Zonnestraal in Hilversum van Bureau Peter de Ruyter landschapsarchitectuur.

Kijk hier voor meer informatie over de Arie Keppler Prijs 2016

Foto: Stadhuis Zaandam, Soeters van Eldonk architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.