Arna Mackic wint Jonge Maaskantprijs 2017

Nieuws

Arna Mackic wint Jonge Maaskantprijs 2017

Door: Petra Starink | 15-03-2017

Vierdejaarsstudent aan de masteropleiding Architectuur van de Academie van Bouwkunst Arna Mackic is de winnaar van de Jonge Maaskantprijs 2017. Zij heeft de prijs gewonnen voor haar zoektocht naar inclusieve architectuur en naar nieuwe vormen van publiek domein.

Arna Mackic werd geboren in Capljina in Bosnië-Herzegovina. Tijdens haar studie aan de Rietveld Academie en de Academie van Bouwkunst werkte ze voor het toonaangevende architectenbureau RAAAF (Rietveld Architecture-Art-Affordances). Onlangs richtte ze samen met medestudent Lorien Beijaert het bureau Studio L A op.

Volgens de jury ontwerpt Arna Mackic niet alleen, ze reflecteert ook in woord en geschrift en is ‘een verbindende stem, die de wonden van het verleden heelt, zonder de littekens weg te poetsen.’ Ze refereert aan de symbolen van monumentaliteit en macht, van piramides tot “stealth” bommenwerpers, maar door daar consequent de menselijke maat aan toe te voegen, ontneemt ze die hun dreigende en totalitaire karakter.

De Jonge Maaskantprijs

De Jonge Maaskantprijs is een aanmoedigingsprijs van 5.000 euro, een oorkonde en een subsidie voor een communicatieve uiting, die tweejaarlijks wordt uitgereikt aan architecten, landschapsarchitecten of stedenbouwers van 35 jaar of jonger. Op 10 november wordt de prijs uitgereikt door de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.