Arnhemmers denken mee over Kunstencluster

Arnhemmers denken mee over Kunstencluster

Nieuws
Door: Margriet Brus | 04-12-2013

De gemeente Arnhem vraagt stadsbewoners mee te denken over het ontwerp voor het Kunstencluster, het nieuwe onderkomen van het Museum voor Moderne Kunst en Focus Filmtheater.

Meedenken via website of live

Arnhemmers kunnen hun ideeën indienen op een speciale website. De ideeën mogen gaan over hoe het gebouw er uit zou moeten zien, maar ook welke functies het moet hebben of welke duurzame technieken en materialen er toegepast zouden moeten worden. De plannen kunnen aangedragen worden tot 19 december. Het is ook mogelijk om live mee te denken op 6 en 13 december bij de Rijnboogwinkel aan Broerenstraat 14.

Planning

De gemeente wil dat alle creatieve ideeën uit de stad de architect inspireren bij het ontwerpen van het nieuwe gebouw. Wie die architect is, is overigens nog niet bekend. Op 25 oktober startte de aanbestedingsprocedure voor het ontwerp. De gemeente kiest op 16 december vijf architecten die hun visie verder mogen uitwerken. Deze visies worden vanaf februari 2014 tentoongesteld in Rozet. Als alles volgens plan verloopt dan staat het gebouw, waarin 32 miljoen euro wordt geïnvesteerd, er in 2018.

Foto: kunstencluster.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.