Arnhems gymnasium in monument

Arnhems gymnasium in monument

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-09-2007

Op vrijdag 14 september opent Pauline Krikke – burgemeester van Arnhem – het vernieuwde Stedelijk Gymnasium. Architectenbureau Broekbakema tekende voor ontwerp en restauratie.

Het Stedelijk Gymnasium Arnhem is verhuisd naar het voormalige Thorbecke College, een gemeentelijk monument, dat aangepast is aan het moderne gymnasiumonderwijs.

Het gebouw miste een hart, een actieve plek voor ontmoeting en samenwerking, vanwaar je de school kon overzien. Daarom is een nieuwe traverse gemaakt die is samengetrokken met het souterrain, de voormalige fietsenstalling.

Het monument wordt doorspoeld met licht. Door de slanke constructie van de traverse, de glazen gevel en het daklicht is dit behouden. In bepaalde delen wordt het oorspronkelijke interieur in ere gehouden, op andere plaatsen worden eigentijdse kleuren en meubilair toegevoegd.

Het monument is door BroekBakema gerestaureerd in nauw overleg met de gemeentelijke dienst monumentenzorg. Bij de restauratie zijn de nieuwste glastechnieken toegepast, de slanke stalen puien zijn behouden, het oorspronkelijke beeld is gehandhaafd.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.