Arnout Visser en de glaspiraten

Arnout Visser en de glaspiraten

Nieuws
Door: Petra Starink | 16-10-2013

In het Museum voor Moderne Kunst Arnhem is de tentoonstelling Arnout Visser en de glaspiraten te zien. De vormgever is bekend van zijn ingenieuze olie-en azijnstel Salad Sunrise (voor Droog), waarbij de olie en azijn niet gescheiden zijn maar in dezelfde buis bovenop elkaar drijven.

Glaspiraten

Arnout Visser heeft inmiddels al een groot scala aan objecten vervaardigd. Hij is een verrassende vormgever die vanuit uiterst originele, vaak natuurkundige invalshoeken producten bedenkt en ontwikkelt. Hij doet dit vaak samen  met anderen, in Nederland, Kenia of Tsjechië. Hij noemt zichzelf een ‘vormvinder’ met een liefde voor glas.
Glaspiraten, de titel van de expositie is afgeleid van de landen waar de vormgever zijn glasontwerpen laat maken en waar zijn ontwerpen massaal nagemaakt worden.

Op de tentoonstelling zijn honderden gebruiksvoorwerpen uitgestald op grote rekken, alsof je een bezoek brengt aan zijn laboratorium. Veel van de objecten maakte Arnout Visser in samenwerking met het bekende designbureau Droog.

In het laboratorium worden de mogelijkheden van glas uitgelicht en nodigen glazen videoheads je uit om je hoofd er in te steken. Hierin vertelt de vormvinder persoonlijk over de achtergrond van zijn werkwijze, experimenten en resultaten. In de museumtuin staat een Kijklab opgesteld met door Arnout Visser uitgevoerde instrumenten als een barometer, zoutmaker en windmolen. Zijn gebruik van natuurkundige wetten wordt hierin nog meer inzichtelijker. Met de glazen kijker die Arnout Visser speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde is het uitzicht over de Rijn op een bijzondere manier te bekijken.

Arnout Visser is afgestudeerd aan Artez en vervolgens aan de Domus Academy in Milaan. Zijn werk is bekroond met internationale prijzen, waaronder de Red Dot product Design Award in 2007.

De tentoonstelling is nog tot en met 17 november 2013 te zien in het MMKA.

Fotografie: Museum voor Moderne Kunst Arnhem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.