ArsenaalDelft

Nieuws

ArsenaalDelft

Door: Petra Starink | 19-09-2016

Het voormalig legermuseum aan de Korte Geer in Delft wordt herbestemd tot een hotel, restaurant en congresruimte onder de naam ArsenaalDelft. Het ontwerp is van architectenbureau cepezed. Gezien de historie van het monumentale pand wil ArsenaalDelft binnen het concept veel ruimte bieden aan culturele bedrijvigheid rondom typisch Delftse thema’s als innovatie, techniek, VOC en Delfts Blauw. Op dit moment is ArsenaalDelft in gesprek met diverse potentiele exploitanten voor zowel het hotel als het restaurant en de culturele bedrijvigheid.

Nieuwe functie

Gemeente Delft en ArsenaalDelft hebben de overeenkomst maandag 5 september gesloten. Met het sluiten van de anterieure overeenkomst is de start van de werkzaamheden voor het nieuwe bestemmingsplan en een belangrijke stap om het voormalig legermuseum weer een nieuwe functie te geven. ArsenaalDelft biedt straks een typische Delftse ervaring en richt zich op een brede internationale doelgroep van zowel zakelijke klanten als studenten en toeristen.

Bruggen

De plannen versterken de unieke ligging van het pand aan de Delftse grachten. Belangrijke aspecten ervan zijn het weer openbaar maken van de kade langs de Korte Geer en de mogelijke ontsluiting van het schiereiland waarop het pand ligt met één of meerdere bruggen. Over de Oude als de Nieuwe Delft hebben in het verleden eerder bruggen gelegen en ArsenaalDelft onderzoekt de perspectieven en het draagvlak om hier historisch verantwoord nieuwe invulling aan te geven.

Historische connectie

ArsenaalDelft onderzoekt ook de mogelijkheid als onderdeel van het restaurant een terras op het water te realiseren. Om de historische connectie met het water nog verder inhoud te geven wil ArsenaalDelft ruimte bieden voor het aanleggen van historische schepen. ArsenaalDelft is op dit moment in gebruik voor activiteiten als toneelvoorstellingen, onderwijsprojecten en congressen.

Beeld: cepezed

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.