Art deco gevel met lichtgevende pilasters

Actualiteiten, Nieuws, Producten

Art deco gevel met lichtgevende pilasters

Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-10-2015

De Handelskammer Innovations Campus in Hamburg trekt veel aandacht. De klassieke art deco gevel met doorschijnende lichtgevende pilasters is gebouwd volgens de Green Building methode dat het pand zeer energie-efficiënt maakt. Het design was bouwtechnisch een enorme uitdaging.

Ramen met verborgen vleugels

Dankzij de op maat gemaakte ramen van Wicona uit de Wicline 75 serie is het de gevelbouwer gelukt om het veeleisende ontwerp en het energiezuinige concept te combineren. De aluminium profielen zijn aangepast aan de specifieke eisen van de architect, waaronder een speciale aanzichtbreedte. Daarnaast hebben de ramen verborgen vleugels voor opengaande delen en zijn de kaders afgewerkt in geanodiseerd ‘champagne’ naar voorbeeld van de omliggende gebouwen.

Energie-efficiëntie

Met een totale diepte van 75mm levert de raamoplossing van Wicona een uitstekende energie-efficiëntie die aan de veeleisende ‘Zwitserse Minergie’-norm voldoet en een Uw-waarde van minder dan 1,0 W/m²K bereikt. De raamelementen werden voorgefabriceerd en voorbeglaasd op de werf aangeleverd, waardoor de bouwtijd werd verkort.

Glas voorzien van etsen en zeefdrukken

Het glas werd speciaal voor dit project ontworpen en is voorzien van etsen en zeefdrukken. De verlichtingskolommen werden in verstek gelijmd en verzegeld. De normaal onzichtbare verbindingsstroken zijn bewust zeer zichtbaar wanneer de achtergrondverlichting is ingeschakeld. De pilasters zijn voorzien van gleuven waar zonwering in geïntegreerd is.

Beeld: Wicona.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.