Artist residence door !29 interior architects

Nieuws

Artist residence door !29 interior architects

Door: Petra Starink | 27-01-2015

De  Bijenkorf in Amsterdam lanceert een ‘artist residence’ onder de naam Room On The Roof, deze culturele broedplaats voor kunstenaars is gesitueerd in de toren op het monumentale pand aan de Dam. Het interieur is ontworpen door i29 interior architects. Maarten Baas is de eerste kunstenaar die de werkplek in gebruik neemt.

In samenwerking met het Rijksmuseum nodigt de Beijenkorf nationale en internationale kunstenaars uit om vanuit hier aan hun projecten te werken. Dit kan gaan om muziek, fotografie, lichtprojecten en film. Room On The Roof is van alles voorzien. Een weids uitzicht over de stad, een bed, een bijzonder menu en de Dam als inspiratiebron. De werken die ontstaan vanuit Room On The Roof worden, afhankelijk van hun karakter, op verschillende wijzen gedeeld met het publiek. Bijvoorbeeld met een expositie in de etalages of een online live performance.

Interieur door i29 interior architects

Het interieur van de toren is ontworpen door i29 interior architects. Room On The Roof wil de kunstenaar een unieke wereld bieden. Met dit als uitgangspunt heeft i29 een installatie gemaakt die twee werelden in één ruimte samenbrengt, en waar wordt gespeeld met schaal, waarneming en vervreemding.

Grote woonkast

Eén zijde bestaat uit een wandvullend houten volume, de andere zijde is volledig wit. De verticale installatie van houten volumes herbergt een pantry, werkplek en bed. Deze functies zijn op elkaar gestapeld als een grote ‘woonkast’ waarin je op verschillende niveaus kunt verblijven. Via kleine ladders zijn de gebieden toegankelijk. Accessoires zoals een verrekijker, fauteuil en leeslamp zijn hagelwit, waardoor het contrast met het houten volume wordt versterkt. De monumentale spiltrap naar de koepel is gerestaureerd en draagt bij aan de sprookjesachtige sfeer van de ruimte.

Projectgegevens

Klant: De Bijenkorf

Interieur ontwerp: !29 interior architects

Fotografie: Ewout Huibers

Uitvoering: Fiction Factory

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.