Oubuntu-DASUDA & bkvv architecten winnen publieksprijs Architizer A+ Awards 2022

Actualiteiten, Nieuws

Oubuntu-DASUDA & bkvv architecten winnen publieksprijs Architizer A+ Awards 2022

Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-08-2022

De winnaars van de Architizer A+ Awards 2022 zijn bekend gemaakt door de Architizer organisatie uit New York. In de categorie ‘Architecture for Good’ is de publieksprijs naar het project National Teachers Colleges (NTC) Uganda gegaan. Het gaat hierbij om grootschalige campus renovatie en nieuwbouw op twee onderwijs locaties in de plaatsen Kaliro en Mubende in Oeganda.

Het project is tot stand gekomen door een joint venture tussen Oubuntu Consulting, DASUDA en bkvv architecten. De opdrachtgevers van dit grootschalige project zijn Ministry of Education and Sports in Oeganda en de Belgium Development Agency. Het project is gefinancierd door de Belgische overheid.

Het bestaat uit 24 gerenoveerde en acht nieuwe gebouwen. Het betreft studenten- en lerarenhuisvesting, onderwijs gebouwen, energie-efficiënte keukens, sportfaciliteiten, duurzame energie voorzieningen, afval recycling, en voedselproductie.

Architizer A+ Award

De A+ Award eert het bijzondere werk pionierende architecten en ontwerpers die streven naar tijdloze architectuur. De ervaren jury heeft 5 finalisten in elke award categorie genomineerd uit meer dan 5.000 inzendingen uit ruim 100 landen. Hierop werd meer dan 400.000 keer gestemd.

De categorie Architecture + For Good eert projecten en hun architecten die hun kennis, kunde en passie inzetten om crises aan te pakken in samenwerking met gemeenschappen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.