Atelier PRO gaat Cultuurhuis ontwerpen

Atelier PRO gaat Cultuurhuis ontwerpen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-07-2009

cultuurhuis winschoten atelier pro

Atelier PRO mag het nieuwe Cultuurhuis gaan ontwerpen. Dat heeft de gemeenteraad van Winschoten gisteravond tijdens zijn vergadering besloten. Aan de ontwerpwedstrijd deden vijf architecten mee. Omdat tijdens een volksraadpleging minder dan 20% van de inwoners stemden, nam de gemeenteraad de beslissing.

Aards
Het Cultuurhuis in Winschoten verankert zich qua materiaal in de stedelijke context, maar onderscheidt zich door detaillering en toepassing van staand metselwerk op een subtiele manier van de omliggende bebouwing.

In tegenstelling tot het exterieur, waar de vloeiende vormentaal aards gematerialiseerd is, wordt het interieur gekenmerkt met een eindeloze lichtheid. De houten theaterzaal is het centrale punt van het gebouw. Hieromheen zijn vides in vloeiende vormen. Door de materialen en het kleurgebruik ingetogen te houden, wordt het vormenspel versterkt.

Het cultuurhuis is volgens eigen zeggen eigentijds, ingetogen, verfijnd, inspirerend, prikkelend, kunstzinnig en bovenal functioneel.

Uitwerking
De gemeente zal nu met de architect en toekomstige gebruikers om tafel voor een verdere uitwerking van het ontwerp. Zodra dat klaar is, wordt het bestek geschreven waarop bouwers zich kunnen inschrijven.

Naar verwachting kan in het voorjaar van 2010 aanbesteed worden, waarna in de zomer van 2010 gestart kan worden met de bouw van het Cultuurhuis.

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.