Atelier PRO ontwerpt Strabrecht College Geldrop

Nieuws

Atelier PRO ontwerpt Strabrecht College Geldrop

Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-09-2018

Atelier PRO maakt het ontwerp voor het nieuwe onderkomen van het Strabrecht College in Geldrop. Het onderwijsgebouw wordt geheel energieneutraal en er is veel ruimte voor groen, licht en klimaat.

Patio’s geven licht tot diep in het gebouw

Er komen 4 clusters met lokalen, studieruimtes en leerpleinen, die als huizen aan de centrale aula liggen. Door de aanleg van patio’s reikt het zonlicht tot diep in het gebouw en kan er buiten les plaatsvinden. De patio’s brengen schaalverfijning aan in de contour waardoor aansluiting ontstaat met de omgeving.
Door aanpassing van het omliggende groen wordt de school zichtbaar als een licht metselwerk gebouw op een groen gazon, met grote ramen bij de leerpleinen en de bijzondere vaklokalen.

Energieneutraal

Op het gebied van energiegebruik en circulariteit zijn de ambities hoog. Met het oog op toekomstbestendigheid voorziet het ontwerp daarom in grote indelings- en gebruiksflexibiliteit. De school heeft in onderwijsvisie een nieuwe weg ingeslagen en gekozen voor personalised learning. Het architectuur ontwerp voldoet aan de flexibele indelings-en gebruikseisen van de ruimte die voor deze vorm van onderwijs nodig is. Soms werken de leerlingen namelijk in duo’s, soms in kleine groepjes en ook vindt er klassikaal onderwijs plaats.

Ervaring met ontwerpen voor onderwijsvisies

Atelier PRO heeft veel ervaring in het ontwerpen voor diverse onderwijsvisies en is verheugd om dit project op te pakken. Architecten Dorte Kristensen en Mira van Beek: “We vinden het belangrijk om architectuur en omgeving te koppelen. Strabrecht College is niet alleen een leeromgeving maar ook een leefomgeving waar leerlingen zich prettig moeten voelen. Dus ruimte voor sociale contacten, maar ook voor rust en geconcentreerd werken”.

Projectgegevens

Opdrachtgever: Strabrecht College
Locatie: Grote Bos 2, Geldrop
Programma: onderwijsgebouw
Ontwerpteam: Dorte Kristensen, Mira van Beek, Pascale Leistra
Grootte: 8.000 m2
Project status: ontwerp
Periode: 2018
Beeld: Atelier PRO
Meer informatie over het project is hier te vinden

Gerelateerd

Tags: ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.