Atelier van Berlo wint Next Step Award

Nieuws

Atelier van Berlo wint Next Step Award

Door: Petra Starink | 18-11-2019

Atelier van Berlo uit Rotterdam heeft de Next Step Award 2019 gewonnen. De prijs werd 14 november uitgereikt tijdens de BNA Architectendag in de LiK in Utrecht. Het was de derde editie van het Next Step Program, een initiatief van BNA en Synchroon. Atelier van Berlo heeft 10.000 euro gewonnen en een mogelijke opdracht van Synchroon.

Atelier van Berlo

Atelier Van Berlo presenteerde tijdens het doorlopen van het Next Step Program 2019 het meest overtuigend een heldere visie op architectuur en ondernemerschap. Zij schreef zich in voor het programma met het ‘Innovation Powerhouse’ in Eindhoven, een opdracht die zij met Eugelink Architectuur & De Bever Architecten voor GeVa Vastgoed in 2018 uitvoerde. Zij wist als jong bureau de juiste partners te betrekken en een overtuigend ontwerp te realiseren.

Van Berlo is gevestigd in Rotterdam en ook buiten Nederland actief. Met als doel ‘plaatsen te creëren die mensen bewegen’ toont zij zich zowel nuchter als ondernemend en schuwt ze ook grote projecten niet.

Ondernemende houding

Meerdere van haar projecten zijn recent in de prijzen gevallen. Juryvoorzitter Do Janne Vermeulen: “De jury was direct overtuigd van Van Berlo’s ondernemende houding. Van Berlo maakte indruk met haar nieuwe, stoere plannen in binnen- en buitenland, waarbij ze durf toont en tegelijkertijd strategisch en realistisch is in haar aanpak.” Eerdere winnaars van het Next Step Program waren Space Encounters (2017) en Civic Architects (2018).

Jury Next Step Award

De jury bestond naast voorzitter Do Janne Vermeulen uit Hedwig Heinsman van DUS architecten, Nanne de Ru van Powerhouse Company, Anne van der Zwaag van Object Rotterdam en Ingrid van der Heijden namens Civic Architects (winnaar 2e editie Next Step Program).

Meer informatie, een korte video-introductie van de winnaar en informatie over de 3 andere finalisten zijn hier te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.