Atlas wint Dirk Roosenburgprijs 2019

Nieuws

Atlas wint Dirk Roosenburgprijs 2019

Door: Petra Starink | 28-10-2019

Het project Atlas, de vernieuwing van het hoofdgebouw van de TU/e Campus, heeft de Dirk Roosenburgprijs 2019 gewonnen. De renovatie is ontworpen door ‘Team RSVP’, een ontwerpteam bestaande uit Team V Architectuur, Van Rossum, Valstar Simonis en Peutz. De gemeentelijke architectuurprijs wordt elke twee jaar toegekend aan een project dat in Eindhoven is opgeleverd. De publieksprijs is ook voor Atlas.

Heldere en krachtige architectuur

Volgens de jury kenmerkt het project zich door een heldere en krachtige architectuur die het verleden respecteert en tot voorbeeld neemt, maar die tegelijk eigen en vernieuwend is. Bovendien is het onderwijsgebouw niet alleen een inspirerend toonbeeld op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Het is ook een visitekaartje voor de campus en de hele stad.

Er waren dit jaar 9 projecten genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs. Ook de stem van het publiek telde mee. Ook het publiek wees net als de vakjury het project Atlas als winnaar aan.

Dirk Roosenburgprijs

De Dirk Roosenburgprijs wil bijdragen aan een maatschappelijke discussie over het verbeteren van de kwaliteit van de gebouwde omgeving. Met andere woorden: hoe houden we de stad economisch sterk maar tegelijk leefbaar? En wat betekent dat voor de architectuur?

Dirk Roosenburg (1887-1962) was een architect die veel in opdracht van Philips werkte. Hij heeft een belangrijk stempel op Eindhoven gedrukt. De Lichttoren, de Admirant en het Natlab op Strijp-S zijn door hem ontworpen.

Fotografie: Jannes Linders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.