Atradius betrekt nieuw hoofdkantoor

Atradius betrekt nieuw hoofdkantoor

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-05-2008

Kredietverzekeraar Atradius heeft een nieuw hoofdkantoor in de Amsterdamse Riekerpolder. Het transparante pand is ontworpen is door Van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, telt 11 verdiepingen en biedt onderkomen aan 700 medewerkers.

Transparant
Atradius verruilt de Amsterdamse Keizersgracht, waar zij sinds 1925 gevestigd was, voor de Amsterdamse Riekerpolder. Het oude pand voldeed niet meer aan de eisen van de huidige tijd en werd steeds moeilijker bereikbaar. De keuze voor andere huisvesting viel op de bouw van een modern en duidelijk zichtbaar hoofdkantoor in het Rieker Business Park: een bedrijvenpark dat volop in ontwikkeling is. “Dit nieuwe hoofdkantoor is onze moderne thuisbasis”, aldus Isidoro Unda, CEO van Atradius.

“Atradius heeft transparantie, communicatie en professionaliteit hoog in het vaandel staan. Deze waarden worden perfect vertaald in het ontwerp van Van den Oever, Zaaijer & Partners architecten. De eigentijdse architectuur en inrichting, met veel gebruik van glas, weerspiegelen (letterlijk) onze internationale ambities. Door de vele open ruimtes en vides is het gebouw transparant en bevordert het samenwerking en communicatie. De uitstraling is tegelijkertijd modern, solide en stijlvol.”

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.