Atria Rijksmuseum voorzien van kroonluchters

Atria Rijksmuseum voorzien van kroonluchters

Nieuws
Door: Petra Starink | 15-11-2011

Het Rijksmuseum in Amsterdam is voorzien van twee nieuwe kroonluchters. De kroonluchters zijn ontworpen door het Spaanse architectenbureau Cruz y Ortiz Arquitectos.
Verwol Projectafbouw BV heeft de twee kroonluchters in de grote atria van het Rijksmuseum gehangen. De gedachtengang van de opdrachtgever was om iets te maken dat in het oude beeld van het museum zou passen maar met de intentie ‘alsof het er al jaren hangt’.

De kroonluchter oogt als een grote lampenkap welke bestaat uit drie ringen die ieder zijn voorzien zijn van circa zeshonderddertig baffles gemaakt van akoestisch plaatmateriaal. In de baffles zit zowel in de onder- als bovenkant verlichting.

Gemonteerd op hoogte

Bijzonder is dat de gehele constructie begint op zeventien meter hoogte en de baffles vijf meter lang zijn. Verwol heeft de kroonluchters als bouwpakket ontwikkeld en deze in het werk op hoogte in elkaar gezet. De betonnen kolommen in het atrium maakte dit er niet gemakkelijk op en het was een hele uitdaging de kroonluchters naar wens op te hangen. In twintig weken heeft Verwol de twee kroonluchters geëngineerd, geproduceerd, en gemonteerd. In 2013 zal het volledige museum opgeleverd worden.

Opdrachtgever: JP van Eesteren
Architect: Cruz y Ortiz Arquitectos

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.