AUC kiest voor Mecanoo architecten

AUC kiest voor Mecanoo architecten

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-11-2008

Mecanoo architecten is als winnaar aangewezen van de architectenselectie voor de huisvesting van het Amsterdam University College (AUC). Dit is door de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam, de initiatiefnemers van de nieuwe opleiding, bekendgemaakt. De driejarige universitaire liberal arts and sciences bacheloropleiding van het AUC komt in Science Park Amsterdam, het internationale bèta-kenniscentrum in de Watergraafsmeer.

De Universiteit van Amsterdam is bouwheer van het onderwijsgebouw van het AUC, dat een grootte heeft van 6.000 vierkante meter. Het nieuwe onderwijsgebouw zal in 2012 in gebruik worden genomen. De eerste AUC-studenten gaan al van start in september 2009. Voor hen wordt een tijdelijk onderwijsgebouw in de Plantagebuurt geschikt gemaakt.

Verbinding met de stad
In het juryrapport schrijft de selectiecommissie: ‘Mecanoo heeft goed begrepen wat het Amsterdam University College is en wat het wil. Mecanoo architecten functioneert zelf op een manier die vergelijkbaar is met een internationale opleiding en voelt daarmee goed aan wat het AUC wil uitstralen. De selectiecommissie heeft het beeld dat met Mecanoo iets extra’s aan het programma kan worden toegevoegd.

Mecanoo benadert het ontwerp van het AUC-gebouw op het Science Park Amsterdam vanuit het brede perspectief van de stad Amsterdam. Het gebouw moet een verbinding maken naar de stad. Mecanoo is bekend met duurzaam bouwen (winnaar van de Dedalo Minosse prijs voor duurzaamheid) en pleit voor een tijdloos (en daarmee duurzaam) gebouw.’

Mecanoo architecten
Mecanoo architecten heeft gedurende haar vijfentwintigjarige bestaan diverse onderwijsgebouwen ontworpen, waaronder Isala College in Silvolde (Scholenbouwprijs 1996), Faculteit voor Economie en Management in Utrecht, Bibliotheek Technische Universiteit Delft (Nationale Staalbouwprijs 1998 en de Corus Construction Award for the Millennium), Brede School Hogeveld in Den Haag, Learning Centre École Polytechnique de Lausanne en Da Vinci College in Leerpark Dordrecht.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.