Augmented reality app 2N AppeAR voor architecten

Nieuws, Productnieuws

Augmented reality app 2N AppeAR voor architecten

Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-03-2023

2N, leverancier van IP-intercoms en toegangscontrolesystemen, lanceerde de augmented reality app 2N AppeAR. Hiermee kunnen architecten, ingenieurs, integrators en installateurs bekijken hoe de producten van 2N eruit zullen zien wanneer ze deze in hun projecten willen opnemen.

Voor ieder product biedt 2N AppeAR gedetailleerde 3D-modellen, technische informatie, nuttige video’s en de mogelijkheid om de producten gedemonteerd te bekijken. Het biedt ook ‘virtuele installatie’, hiermee kunnen architecten en installateurs zich ervan verzekeren dat het gekozen 2N-product geschikt is voor hun project.

Werking

De app is eenvoudig in te zetten. De gebruiker richt zijn telefoon op de plek waar het apparaat moet komen waarna een augmented reality-beeld op het scherm verschijnt. In het gecombineerde beeld lijkt het alsof het product in de desbetreffende ruimte is geplaatst. Via de app zijn producten vervolgens te beoordelen op grootte, vorm, positionering én zijn verschillende kleurvarianten uit te proberen.

De app is het resultaat van een onderzoek dat 2N hield onder architecten en installateurs, waaruit bleek dat hun cliënten steeds meer belang hechten aan een tot in de puntjes uitgewerkt ontwerp. Dit betreft ook kantoorruimtes. Deze uitkomst bevestigt ook de visie van andere branche-experts die stellen dat een hoogwaardig ontwerp van de werkplek een belangrijke rol speelt bij het creëren van een kantooromgeving die werknemers het waard vinden om voor te reizen.

Opvolger

2N AppeAR is de opvolger van twee andere 2N-tools die eveneens door architecten worden gebruikt. 2N Virtual Experience en 2N Project Designer. 2N Virtual Experience is een 3D-animatietool die het planningsproces vereenvoudigt en voor elk project de best mogelijke toegangscontroleoplossing voorstelt. 2N Project Designer is een stapsgewijze handleiding die partners tijd bespaart bij de planning van toegangscontrole, zowel voor wat betreft commerciële als residentiële installaties.

2N AppeAR is beschikbaar in de Apple App Store en op Google Play. Bekijk ook de video over 2N AppeAR.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.