AVIA tankstation door NEXT architects

Actualiteiten, Nieuws

AVIA tankstation door NEXT architects

Door: Petra Starink | 21-09-2015

Het Tramplein in Purmerend krijgt een nieuw AVIA tankstation. Het ontwerp is van NEXT architects. Het oude tankstation wordt eerst gesloopt, daarna wordt een gemoderniseerd gebouw neergezet. Bovenop de al bestaande fietsenstalling komt een zonnedek met uitzicht over het kanaal.

Moderne uitstraling

Voor het ontwerp van het nieuwe gebouw tekent NEXT architects. Het bureau nam al eerder het ontwerp van de Melkwegbrug en het nieuwe Tramplein voor zijn rekening. Het tankstation krijgt een moderne uitstraling. Naast het gebouw wordt ook de luifel (overkapping boven de tankeilanden) aangepakt, waardoor het geheel mooi in elkaar overvloeit.

Zonnedek met uitzicht op kanaal

De shop krijgt twee ingangen. Eén aan de kant van het Tramplein en één aan de kant waar getankt kan worden. Hierdoor is de tankshop voor klanten toegankelijk en laagdrempelig. De klant kan zijn versnaperingen onder andere nuttigen in de nieuwe tankshop met uitzicht op het kanaal, op het zonnedek boven de al gebouwde fietsenstalling of aan de waterkant’.  De bouw van het tankstation is gegund aan Dura Vermeer. Begin oktober wordt er met de bouw gestart.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.