Award Goed Industrieeel Ontwerp voor R-net

Award Goed Industrieeel Ontwerp voor R-net

Nieuws
Door: Petra Starink | 26-10-2011

From AtoB Public Design heeft met de R-net halte de Special Award Goed Industrieel Ontwerp gewonnen.  De R-net halte is ontworpen voor het openbaar vervoer netwerk in de Randstad.

Een onafhankelijke jury heeft zich over 70 inzendingen gebogen. De jury kende de R-net halte niet alleen een Goed Industrieel Ontwerp Erkennning maar ook de Special Award voor Functionaliteit toe.De productformule is gebaseerd op een scenario waarin in de toekomst verschillende vervoersmiddelen tot hetzelfde HOV-netwerk kunnen behoren: bus, tram, trein, metro en schip. De hiervoor in aanmerking komende lijnen vormen samen een netwerk met de vier grote steden als knooppunten en met vertakkingen in verschillende richtingen.

Modulair ontwerp

De halte biedt meer comfort en beschutting aan reizigers en is door de opvallende rode hanenkam met het R-net logo goed herkenbaar. Uitgangspunt is dat reizigers direct kunnen zien dat ze met een halte van het nieuwe netwerk te maken hebben. Daarmee is er eenheid geschapen over de grenzen van verschillende gemeentes, wegbeheerders en reclame-exploitanten.

Het modulaire ontwerp maakt verschillende afmetingen en uitvoeringen mogelijk. In de diepste variant is ook een deel van de voorzijde gesloten met een glazen wand, waardoor meer beschutting wordt geboden. Inmiddels zijn er al een kleine tweehonderd R-net abri’s geplaats.

FromAtoB ontwikkelde samen met Mijksenaar de complete productformule voor het R-net, in opdracht van Provincie Noord-Holland en OV-bureau Randstad.

Tijdens de Dutch Design Week staat er een complete R-net abri voor het Klokgebouw in Eindhoven waar  tot  31 oktober alle erkende ontwerpen te zien zijn in de tentoonstelling GIO2011.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.