Award Natuurinclusief bouwen gelanceerd

Award Natuurinclusief bouwen gelanceerd

Nieuws
Door: Petra Starink | 17-06-2019

Vogelbescherming reikt samen met Zoogdierenvereniging dit jaar de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2019 uit. Zij zijn op zoek naar goede voorbeelden van natuurinclusieve bouw-, verbouw en renovatieprojecten van Nederland. De prijs is voor het project dat het meest heeft bijgedragen aan de leefomgeving voor vogels en vleermuizen. Inzenden kan tot 27 september. De prijsuitreiking vindt aan het eind van het jaar plaats.

Natuurvriendelijke omgeving

Steeds meer aannemers, architecten en woningbouwverenigingen zijn bewust bezig met natuurinclusief bouwen. Een groene, natuurvriendelijke omgeving is niet alleen goed voor vogels en vleermuizen, ook bewoners voelen zich een stuk prettiger in het groen. Daarom zijn er steeds meer projecten waarbij bijvoorbeeld gierzwaluwstenen in huizen worden ingebouwd, al vanaf de tekentafel wordt nagedacht over ‘goed groen’ of waar naast woonruimte voor mensen ook woonruimte voor vleermuizen wordt gerealiseerd.

Vogels of vleermuizen

Vanaf nu kan iedereen de mooiste voorbeelden inzenden. Daarbij is het belangrijk dat het project daadwerkelijk een impuls heeft gegeven aan de leefomgeving van vogels of vleermuizen en dat het project gerealiseerd is. De exacte voorwaarden zijn te vinden in het aanmeldformulier

Inzenden kan tot 27 september. De Award is een erkenning voor de bouwers, architecten en woningbouwverenigingen die bewust met een groene leefomgeving bezig zijn.

Award Natuurinclusief Bouwen
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.